Rólunk

Bemutatkozás

1995-ben hárman szemorvosok hoztuk létre a céget, így több tíz évnyi magánellátásban szerzett tapasztalattal rendelkezünk. Megalapulásunk óta tekintjük fő feladatunknak betegeink szemészeti problémáinak felismerését és megoldását. 2017-ben nyitottuk meg második telephelyünket a Logodi Látáscentrumot, amellyel párhuzamosan működve teljeskörű szemészeti vizsgálatot és ellátást tudunk nyújtani.

About us first photo
About us second photo

Gyermekszemészet

A gyermekek látása a születéstől kezdve folyamatosan fejlődik, fokozatosan alakul ki a kétszemes térlátás. Számos buktató lehet ezen az úton, melynek következményeként a gyermek látásfejlődése megakad, tompalátás alakul ki és nem tud kifejlődni magasabb rendű térlátás, ami felnőttkorban sok mindenben hátrányt jelent.

A látás fejlődése

Bullet point iconAz időre született újszülöttek a fényt érzékelik, de nagyfokú távollátással születnek, ezért csak homályosan látnak.

Bullet point icon2-3 hetesen, ha egy tárgyat közelítünk a baba szeméhez a szemhéjak reflexesen záródnak, becsukja a szemét.

Bullet point iconA kb. 6 hetesen, normálisan fejlődő csecsemő már képes szemkontaktusra és arckifejezéssel reagál is rá.

Bullet point iconA 2-3 hónapos csecsemő már érdeklődik az élénk színű tárgyak iránt. A koraszülöttek később érik el ezt a fejlettséget.

Bullet point iconA szemmozgások az első 2-3 hónapban lehetnek összerendezetlen, de 4 hónapos korra meg kell szűnniük, a két szem összehangoltan mozog.

Bullet point iconKb. 6 hónapos korban kezdődik a térlátás tanulása és ekkora alakul ki a szem – a szivárványhártya –végleges színe.

Bullet point icon2 éves korában a látásélessége már a felnőttekéhez hasonló és 7 éves kora körül a térlátás is kialakul. A látásfejlődés 10-12 éves korra fejeződik be.

About us third photo
About us fourth photo

Gyermekkorban ajánlott szűrővizsgálatok

Bullet point icon1 évesen (fejlődési rendelleneségek , kancsalság szűrése).

Bullet point icon3 évesen (kancsalság , tompalátás szűrése).

Bullet point icon5 évesen ( iskola elötti szűrés).

Bullet point icon7-8 éves korban (tanulási nehézségek, magatartás zavarok, fejfájás ).

Mikor vigyük szemorvoshoz a gyermekeket?

Bullet point iconHa a gyermek szemeit kancsalnak látjuk akár időnként, akár állandóan. A 4-6 hónapos csecsemőnél észlelt kancsalság már kóros.

Bullet point iconHa rendszeresen dörzsöli, nyomkodja a szemeit bármilyen életkorban.

Bullet point iconHa egyik szemét becsukva és fejét megdöntve figyeli a kezében lévő tárgyakat.

Bullet point iconHa a pupilla normálisan fekete színű területében szürkés vagy fehéres fényreflexet látunk.

Bullet point iconHa a családban volt gyermekkori vagy veleszületett szembetegség, kancsalság, nagy dioptriájú fénytörési hiba.

Bullet point iconFokozott kockázat a látásfejlődés szempontjából a koraszülöttség.

About us fifth photo
About us fifth photo

Plusoptix

Paragraph's title iconMi a Plusoptix?

Speciálisan csecsemők, kisgyermekek fénytörésének vizsgálatára szolgál. 1méteres távolságból történik a mérés, a gyermek nem ijed meg, biztonságban érzi magát, mert édesanyja ölében ül és az eszköz messze van tőle.

Paragraph's title iconMikor hasznájuk?

Már 6 hónapos kortól elvégezhető a vizsgálat, mérjük a gyermek dioptriáját, az esetleg meglévő kancsalságot.